Sportfotograf

Du kanske inte tycker du är en sportfotograf men du tycker dock det är roligt att dokumentera olika motorsports tävlingar du besöker. Ju mer du fotograferar desto bättre kan du bli på att fånga de där unika sport ögonblicken som ingen annan fått.

Har du motorsport som intresse så kanske det gäller att du har möjlighet att åka runt lite efter banan och följa efter om det är ett rally. Befinner du dig på motorsportstadion så kan det vara lättare att sitta i publiken och med en bra kamera med ett bra objektiv fånga ögonblicken.

Är det fråga om dragracingbilar där motorstyrkor upp till 10000 hästkrafter sitter i bilarna och på en bana som inte är längre än 300 meter få upp bilarna i över 500 kilometer i timmen kan det vara svårt att hänga med som fotograf. Men skam den som ger sig, efter ett par tävlingar och en riktigt bra kamera så kanske du börjar få kläm på när du ska trycka av.

Ge det hela tid, ingen blir expert på en gång utan ta varje tillfälle att fotografera och kolla internet på bra tips för sportfotografer. På så sätt så kan du öka dina kunskaper och förbättra dina chanser att bli en riktigt bra fotograf, både när det kommer till sport men annars också.

Allt eftersom du blir bättre fotograf så kan du skaffa på dig bättre utrustning och kanske flera olika kameror, fler objektiv som gör att du kan ta ännu bättre bilder. Bar kamera och ett brinnande intresse för både sporten och fotografering är en bra kombination.