Börja köra cross

Är man intresserad av att börja köra cross är detta något alla kan göra till en verklighet. Allt man behöver är egentligen lite tips på vägen.

Det är till att börja med en stor fördel om man gillar att skruva och meka. Först och främst kommer man ju att kunna lära känna sin cross bättre och fixa till småsaker när de dyker upp, men det betyder också att man kan satsa på att köpa en begagnad som sin första cross också. På så sätt blir det inte fullt lika dyrt och man får testa på om detta verkligen är något man vill fortsätta med.

Inte heller behöver man satsa på den värsta utrustningen när man skaffar sin första cross, men man ska alltid se till att köpa en ny och certifierat godkänd hjälm. Det är aldrig värt att snåla på något som kan rädda livet på en.

När det gäller vilken cross man ska välja är det svårt att ge en universell rekommendation, det är värt att prova sig fram något. Som första cross bör man nog satsa på en 125 cc. När man kör ute i terräng kommer man fortfarande kunna hålla bra hastighet, men den är heller inte så kraftig att den blir farlig i händerna på en nybörjare.