Byte av bromsar på din motorcykel

Motorcykel och sommar är två ord som passar ihop. Oavsett om du är ute och kör på semestern eller tar dig en dagstur. Så är det viktigt att tänka på att din motorcykel fungerar som den ska.

Som MC-förare är det viktigt att alltid tänka på säkerheten. Eftersom att det även finns många risker med att köra motorcykel. Andra trafikanter som mötande bilister, eller bilar som ska svänga i en korsning kan innebära en fara för dig som MC-förare. Därför är det viktigt att bland annat bromsar och lampor fungerar som det ska på din motorcykel.

Byt och underhåll dina bromsar själv

Det är viktigt att bromsarna fungerar på din motorcykel så att du kan undvika olyckor. Därmed är det viktigt att kontrollera bromsbeläggen. Det gör du genom att lysa med en ficklampa mot beläggen så att du kan se att det finns beläggning kvar.

Med tiden så drar bromsoljan till sig fukt och blir dålig. Därför är det viktigt att du byter eller fyller på olja vid behov. Om du väljer att byta olja själv så är det viktigt att se till så det inte finns luft i bromssystemet. Bromsolja och andra tillbehör till bromsar kan beställas online.