Travis Pastrana

För den som är lite insatt i motorvärlden så är chanserna stora att du redan vet vem denna förare är. För er som inte är bekant med namnet så kan vi berätta lite kort om honom. Travis Pastrana, även kallad “Wonder Boy” är född i Maryland, USA 1983 och har haft en minst sagt framgångsrik karriär inom motorsporten, speciellt inom motocross. Som liten så kom intresset för motorcyklar snabbt, och han började tävla. Som tur är så stöttade hans föräldrar honom hela vägen, så länge han uppförde sig väl och höll sina betyg på en bra nivå. Det var nog ett klokt beslut om man tittar på vilken karriär detta har resulterat i.

Prestationer

Travis har under sin tid hunnit samla på sig en rad priser och rekord. En av de mest minnesvärda bedrifterna måste nog vara det han lyckades med 2006. Det var i Augusti under ett X Games-event som Travis lyckades med något som ingen annan gjort än, en dubbel bakåtvolt med sin cross, vilket i sin tur bidrog till att han plockade hem guldet i freestyle det året. Eftersom ingen tidigare hade klarat av det så blev det ett stort steg i freestyle-grenens historia. Travis nöjde sig dock inte med ett guld under X Games 2006 utan plockade även hem ett guld i grenen “Rally Super Special”. Han har idag 11 guldmedaljer bara från X Games och 2 guld från Red Bull X-Fighters och en mästartitel från AMA år 2000 i MX 125-klassen. Han innehar också rekordet för längsta hopp med bil, under ett event på nyårsafton 2009 så hoppade Travis 82 meter med en rallybil.

En hyllning till Evel Knievel

Även om Travis inte varit lika aktiv som tidigare så bestämde han sig för att göra en hyllning till den världsberömde Evel Knievel som 1973 hoppade över 50 bilar och 1975 hoppade över 14 bussar. Så i Juli 2018 så hoppade Travis över 52 bilar i ett hopp och över 16 bussar i ett annat hopp, på en motorcykel som skulle efterlikna den gamla legendens. Travis klarade båda hoppen och det hela sändes på History Channel.